Ölüm anının kimyası

Borjigin, fareler üzerinde yaptığı çalışmada hayvanların kalpleri durduktan sonra çeşitli nörotransmitterlerde yoğun aktivite gözlemlendiğine dikkat çekerek, “Serotonin 60 kat artarken kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan bir kimyasal olan dopamin 40 ila 60 kat arttı. Kendinizi uyanık hissetmenizi sağlayan norepinefrin ise 100 kat arttı. Hayvanlar canlıyken bu kadar yüksek seviyeleri görmek imkansız” dedi.

Beyin hiperaktif

 Borjigin’in ekibi de benzer bir çalışmayı, ölmek üzere olan 4 kişi üzerinde yaptı. Hastalardan ikisinin beyninde yüksek düzeyde aktivite tespit eden ekip, bunun bilişsel bir gösterge olduğunu belirtti. Ayrıca hastalarda en hızlı beyin dalgaları olan gama dalgaları da tespit edilmiş. Gama dalgaları bilgi işleme ve hafızayla bağlantılı. Dr. Borjigin, çalışmalarında gözlemlediği hiperaktif beynin, bazı insanların ölümün eşiğinde neden deneyimler yaşadığını açıklayabileceğini belirtiyor.

 

  • Related Posts

    BOŞ VERMİŞLİK –  Ankara Haber

    Topluluğunuz da pandemiden sonra mıdır yoksa pandemi ile birlikte midir başlamış bilemem ama bir şeyi hakkıyla yapmamak bir boş verilmişlik var bunu her zaman görebiliyoruz nerelerde görebiliyoruz bunu mesela örnek…

    “İsrail ve Orta Doğu halklarına harika bir gelecek sunma fırsatımız var” –  Ankara Haber

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’ye gerçekleştireceği ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı konuşmada, “İsrail’in mevcut barış çemberini hayal ettiğimizden daha büyük boyutlarda genişletme şansı var. Orta Doğu’yu şimdiden tanınamayacak halde bir değişme…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir