Yaşam memnuniyeti azaldı

OZAN ÖMER KADÜKER – Raporda öne çıkanlar şöyle: 

2022’de Türkiye’de yaşamından memnun olan 15 yaşındaki öğrencilerin oranı yüzde 56 olarak ölçüldü, 2018’de bu oran yüzde 66’ydı. OECD ülkelerinde de oran yüzde 84’ten yüzde 82’ye düştü. 

Almanya’da öğrencilerin yüzde 78’i, Birleşik Krallık’ta yüzde 75’i, Danimarka’da yüzde 89’u, Finlandiya’da yüzde 89’u, Fransa’da yüzde 84’ü, Güney Kore’de yüzde 78’i, Hollanda’da yüzde 93’ü, İsviçre’de yüzde 86’sı, Japonya’da yüzde 82’si, Meksika’da yüzde 86’sı, Yunanistan’da yüzde 81’i yaşamından memnun. 

Düşük sosyoekonomik düzeydeki öğrencilerin eğitim performanslarının genellikle daha düşük olduğu görüldü. Ancak, bazı ülkelerde sosyoekonomik durumun eğitim başarısına olan etkisinin daha az belirgin olduğu da raporda yer aldı. 

Türkiye’de öğrencilerin yüzde 33’ü uluslararası düzeyde tanımlanan sosyoekonomik dilimlerin en alt diliminde, yüzde 11’i ise en üst diliminde yer alıyor. OECD ortalaması ise sırasıyla yüzde beş ve yüzde 37. 

  • Related Posts

    BOŞ VERMİŞLİK –  Ankara Haber

    Topluluğunuz da pandemiden sonra mıdır yoksa pandemi ile birlikte midir başlamış bilemem ama bir şeyi hakkıyla yapmamak bir boş verilmişlik var bunu her zaman görebiliyoruz nerelerde görebiliyoruz bunu mesela örnek…

    “İsrail ve Orta Doğu halklarına harika bir gelecek sunma fırsatımız var” –  Ankara Haber

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’ye gerçekleştireceği ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı konuşmada, “İsrail’in mevcut barış çemberini hayal ettiğimizden daha büyük boyutlarda genişletme şansı var. Orta Doğu’yu şimdiden tanınamayacak halde bir değişme…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir